Макарони с пиле и маслини
Когато нямате възможност или просто не искате да засядате в кухнята, пастата е идеалният спасителен избор. Ароматният питателен сос по тази рецепта се приготвя лесно, но въпреки това е оригинален и много апетитен.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
- 2 с. л. зехтин
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 1 морков, нарязан на пръчици
- 1 резен целина, нарязан на пръчици
- 4 печени червени чушки, нарязани
- 2 домата, обелени и нарязани на дребни кубчета
- 2 с. л. бяло вино
- 1 стрък розмарин
- 2 с. л. черни маслини
- 400 г макарони
- 50 г пармезан, настърган
- 1 с. л. масло
- 2 с. л. нарязан магданоз или босилек
-
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Пилешките парченца се разбъркват със солта и черния пипер. Слагат се в загретия зехтин да се зачервят от всички страни. Изваждат се.
- 2.
В същата мазнина се сипват лукът, целината и морковът. Разбъркват се, докато водата се изпари и останат на мазнина. Добавя се виното и се разбърква, докато се изпари.
- 3.
Сипват се чушките, доматите, маслините и розмаринът. Разбъркват се няколко минути и месото се връща в соса.
- 4.
Макароните се приготвят според инструкцията на опаковката. Отцеждат се и се разбъркват с маслото и пармезана. Сипват се в чинии. Отгоре се разпределя сосът с пилето. Гарнира се с босилек или магданоз.