Начало За нас Реклама Контакти

Макарони с пиле и маслини

Снимка за Макарони с пиле и маслини
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Когато нямате възможност или просто не искате да засядате в кухнята, пастата е идеалният спасителен избор. Ароматният питателен сос по тази рецепта се приготвя лесно, но въпреки това е оригинален и много апетитен.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 1 глава лук, ситно нарязана
  4. 1 морков, нарязан на пръчици
  5. 1 резен целина, нарязан на пръчици
  6. 4 печени червени чушки, нарязани
  7. 2 домата, обелени и нарязани на дребни кубчета
  8. 2 с. л. бяло вино
  9. 1 стрък розмарин
  10. 2 с. л. черни маслини
  11. 400 г макарони
  12. 50 г пармезан, настърган
  13. 1 с. л. масло
  14. 2 с. л. нарязан магданоз или босилек
  15.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пилешките парченца се разбъркват със солта и черния пипер. Слагат се в загретия зехтин да се зачервят от всички страни. Изваждат се.

  2. 2.

    В същата мазнина се сипват лукът, целината и морковът. Разбъркват се, докато водата се изпари и останат на мазнина. Добавя се виното и се разбърква, докато се изпари.

  3. 3.

    Сипват се чушките, доматите, маслините и розмаринът. Разбъркват се няколко минути и месото се връща в соса.

  4. 4.

    Макароните се приготвят според инструкцията на опаковката. Отцеждат се и се разбъркват с маслото и пармезана. Сипват се в чинии. Отгоре се разпределя сосът с пилето. Гарнира се с босилек или магданоз.


Подходящи типове вина
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари