Начало За нас Реклама Контакти

Майска салата

Снимка за Майска салата
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пролетта омайва с пъстрата си красота. А какво ще кажете да вкусите от нея? Майската ни салата предлага тази възможност – изобилие от зеленина, преплетено със загадъчна сладост, нотка горчивина и много цветове.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 ч. ч. млади листа от спанак
  • 2 ч. ч. рукола
  • 1 ч. ч. млади листа от ягоди
  • 3 млади листа от глухарче
  • 4 листа от левурда, нарязани
  • 8 ягоди, едро нарязани
  • 8 репички, едро нарязани
  • 2 с. л. венчелистчета от ядливи пролетни цветя (иглика, теменужка, невен)
  • за дресинга:
  • 1 с. л. балсамов оцет
  • 3 с. л. олио от гроздови семки
  • 1 ч. л. мед
  •  морска сол и прясно смлян черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Всички зелени листа се накъсват. Смесват се с нарязаните левурда, ягоди, репички и цветя.

  • 2.

    Съставките за дресинга се разбъркват енергично. Салата се залива, разбърква се и се поднася веднага.
     


Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари