Майска салата
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Пролетта омайва с пъстрата си красота. А какво ще кажете да вкусите от нея? Майската ни салата предлага тази възможност – изобилие от зеленина, преплетено със загадъчна сладост, нотка горчивина и много цветове.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 ч. ч. млади листа от спанак
- 2 ч. ч. рукола
- 1 ч. ч. млади листа от ягоди
- 3 млади листа от глухарче
- 4 листа от левурда, нарязани
- 8 ягоди, едро нарязани
- 8 репички, едро нарязани
- 2 с. л. венчелистчета от ядливи пролетни цветя (иглика, теменужка, невен)
- за дресинга:
- 1 с. л. балсамов оцет
- 3 с. л. олио от гроздови семки
- 1 ч. л. мед
-
морска сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Всички зелени листа се накъсват. Смесват се с нарязаните левурда, ягоди, репички и цветя.
- 2.
Съставките за дресинга се разбъркват енергично. Салата се залива, разбърква се и се поднася веднага.
Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари