Лятна чорба от зелен фасул и джанки
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г зелен фасул
- 2 глави лук, ситно нарязани
- 1 морков
- 1 чушка, ситно нарязана
- 3 домата, обелени и ситно нарязани
- 2 с. л. зехтин или олио
- 15 зелени джанки, зелени бадеми или зелено грозде
- 1 ч. л. чубрица, прясна или сушена
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
- 2 с. л. джоджен, ситно нарязан
-
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Фасулът се почиства и нарязва на парчета от по 3 см. Залива се с 2 л студена вода, добавят се лукът и морковът и се слага да заври. След като поври 20 мин., се прибавят чушката и доматите. Посолява се на вкус. Оставя се на тих огън още 10 - 15 мин. или докато фасулът омекне.
- 2.
Добавят се зехтинът, джанките, чубрицата, магданозът и черен пипер на вкус и се вари още 3 мин. Сервира се студена.
Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари