Начало За нас Реклама Контакти

Лумпии, или палачинки с месен пълнеж

Снимка за Лумпии, или палачинки с месен пълнеж
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

В днешно време да получиш писмо по пощата, освен сметките за ток, парно и телефон, си е чиста рядкост. Затова ви предлагаме сами да си изпратите тези невероятни пликчета, с които ще зарадвате и цялото семейство.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за палачинките:
  • 1 ч. ч. брашно
  • 2 ч. ч. вода
  • 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
  • 2 с. л. стопено масло
  • за пълнежа:
  • 2 пилешки филета, нарязани на малки кубчета
  • 2 с. л. масло
  • 2 моркова, нарязани на малки кубчета
  • 2 скилидки чесън, нарязан на ситно
  • 1 стрък праз, нарязан на тънки кръгчета
  • 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон
  • 1 люта чушка
  •   олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кубчето MAGGI Зеленчуков бульон се разтваря в горещата вода и се оставя да изстине.

  2. 2.

    Разбиват се брашното и бульонът на гладко тесто. Престоява 1 час и се прибавя маслото. Отново се разбърква. От получената смес се пържат палачинки, като се внимава да не се зачервяват. Пържат се само от едната страна. От тестото се оставя 1 с.л., която ще се използва по-късно за залепване.

  3. 3.

    Приготвя се пълнежът, като в загрятото масло се задушават празът и чесънът. Като омекнат се прибавят месото, натрошеното кубче MAGGI Пилешки бульон и срязаната на две люта чушка. Прибавя се 1 с.л. вода и всичко се задушава, докато месото омекне и остане на мазнина.

  4. 4.

    В средата на всяка палачинка се слага малко от пълнежа, завива се на пакетче, а краищата се залепват с малко от отделеното тесто.

  5. 5.

    Лумпиите се пържат в сгорещено олио, докато станат златисти.


Галерия
Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари