Лумпии, или палачинки с месен пълнеж
В днешно време да получиш писмо по пощата, освен сметките за ток, парно и телефон, си е чиста рядкост. Затова ви предлагаме сами да си изпратите тези невероятни пликчета, с които ще зарадвате и цялото семейство.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за палачинките:
- 1 ч. ч. брашно
- 2 ч. ч. вода
- 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
- 2 с. л. стопено масло
- за пълнежа:
- 2 пилешки филета, нарязани на малки кубчета
- 2 с. л. масло
- 2 моркова, нарязани на малки кубчета
- 2 скилидки чесън, нарязан на ситно
- 1 стрък праз, нарязан на тънки кръгчета
- 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон
- 1 люта чушка
- олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Кубчето MAGGI Зеленчуков бульон се разтваря в горещата вода и се оставя да изстине.
- 2.
Разбиват се брашното и бульонът на гладко тесто. Престоява 1 час и се прибавя маслото. Отново се разбърква. От получената смес се пържат палачинки, като се внимава да не се зачервяват. Пържат се само от едната страна. От тестото се оставя 1 с.л., която ще се използва по-късно за залепване.
- 3.
Приготвя се пълнежът, като в загрятото масло се задушават празът и чесънът. Като омекнат се прибавят месото, натрошеното кубче MAGGI Пилешки бульон и срязаната на две люта чушка. Прибавя се 1 с.л. вода и всичко се задушава, докато месото омекне и остане на мазнина.
- 4.
В средата на всяка палачинка се слага малко от пълнежа, завива се на пакетче, а краищата се залепват с малко от отделеното тесто.
- 5.
Лумпиите се пържат в сгорещено олио, докато станат златисти.