Начало За нас Реклама Контакти

Лесна нектаринова тарта в царевична кора

Снимка за Лесна нектаринова тарта в царевична кора
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Лятото е идеалният сезон за плодови сладкиши, затова не пропускайте да им се насладите в неговия разгар. Предлагаме ви свежа и лесна за приготвяне тарта, в която сочните нектарини се допълнени с приятната киселина на пресни боровинки.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • за кората:
  • 120 г бяло брашно
  • 50 г царевично брашно
  • 1 щипка сол
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 3 с. л. захар
  • 50 г масло
  • 60 мл прясно мляко
  • за пълнежа:
  • 600 г нарязани нектарини, кайсии или праскови
  • ½ ч. ч. червени боровинки, по желание
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 4 с. л. захар
  • 3 с. л. грис
  • за глазиране:
  • 1 с. л. кайсиев мармалад

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В купа се смесват двата вида брашно, солта, захарта и бакпулверът. Слага се маслото и се стрива на трохи с брашнената смес. Млякото се налива лъжица по лъжица, като се разбърква с вилица, накрая тестото се събира на топка с ръце. Не бива да се меси дълго време. Разточва се на кръг с диаметър 30 см върху хартия за печене.

  2. 2.

    Плънката се приготвя, като плодовете се разбъркват с лимоновия сок, захарта и гриса.

  3. 3.

    Кайсиите се изсипват в центъра на кората. Оставя се борд от 3 см. Бордът се сгъва навътре към центъра на сладкиша.

  4. 4.

    Сладкишът се пече около 40 мин. 190°С. Когато е готов, се намазва със загретия мармалад и се охлажда в тавата. Поднася се със сладолед или изцедено кисело мляко.


Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари