Начало За нас Реклама Контакти

Лаврак в таханов къри сос

Снимка за Лаврак в таханов къри сос
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Специфичният вкус на сусамовия тахан и екзотичните къри аромати са много подходящи за финото месо на лаврака.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 2 по-дребни лаврака
  • 3 с. л. лек и негорчив сусамов тахан
  • 4 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. къри
  • 1 с. л. магданоз, ситно нарязан

Начин на приготвяне

  • 1.

    Таханът се смесва с лимоновия сок, кърито и 150 мл вода. Подправя се със сол на вкус.

  • 2.

    Почистените риби се подправят със сол и пипер отвътре и отвън и се слагат да се зачервят за 1 мин. от двете страни в загрят с лъжица мазнина тиган.

  • 3.

    Рибите се слагат в тавичка и се заливат със соса. Пекат се 15 мин. в загрята фурна на 180° С. Поднасят се с магданоза и резени лимон. 


Подходящи типове вина
Юни 2014
Още подобни рецепти
Коментари