Лаврак в таханов къри сос
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Специфичният вкус на сусамовия тахан и екзотичните къри аромати са много подходящи за финото месо на лаврака.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 2 по-дребни лаврака
- 3 с. л. лек и негорчив сусамов тахан
- 4 с. л. лимонов сок
- 1 ч. л. къри
- 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
Начин на приготвяне
- 1.
Таханът се смесва с лимоновия сок, кърито и 150 мл вода. Подправя се със сол на вкус.
- 2.
Почистените риби се подправят със сол и пипер отвътре и отвън и се слагат да се зачервят за 1 мин. от двете страни в загрят с лъжица мазнина тиган.
- 3.
Рибите се слагат в тавичка и се заливат със соса. Пекат се 15 мин. в загрята фурна на 180° С. Поднасят се с магданоза и резени лимон.
Подходящи типове вина
Юни 2014
Още подобни рецепти
Коментари