Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтенца с царевица и риба тон

Снимка за Кюфтенца с царевица и риба тон
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ако кулинарията беше чиста наука, един от нейните дялове щеше да се занимава само с кюфтета. С почти космополитен ареал и огромно разнообразие от съставки те напълно биха заслужили теоретичната си независимост. В тази рецепта няма и следа от дълбоко срасналата се връзка между кюфтето и каймата, но това не прави ястиетo, съчетало царевица с риба тон и картофи по-малко вкусно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 ч. ч. царевични зърна, сварени и отцедени
  • 200 г консервирана риба тон
  • 200 г сварени картофи
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. листа от прясна мащерка
  • 2 с. л. нарязан зелен лук
  • 1 скилидка чесън, ситно скълцана
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. настъргана на ситно лимонова кора
  • 1 ч. л. табаско Habanero 
  • 2 с. л. брашно с набухватели за сместа
  • 2 с. л. бяло брашно за овалване
  •  сол и пипер на вкус 
  •   олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Царевицата се смесва с отцедените парченца риба, намачканите картофи, яйцето, кимионa, мащерката, лукa, чесънa, лимоновия сок, лимоновата кора, лютия сос и брашното.

  2. 2.

    Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашно и се изпържват в сгорещеното олио от двете страни. Сервират се със свежа салата.


Подходящи типове вина
Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари