Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтенца от риба тон

Снимка за Кюфтенца от риба тон
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Посягането към пържените храни не винаги е най-добрата идея през горещините, но със сигурност хрупкавите кюфтенца по тази рецепта са идеални за напитката-фаворит за топлите дни - бирата. А ако наистина не искате да включвате тигана в действие, намажете рибните вкусотийки със зехтин и ги изпечете във фурната.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 360 г консервирана риба тон в олио, отцедена
  • 500 г картофи, обелени и нарязани на малки парченца
  • 100 г настърган кашкавал
  • 2 с. л. консервирана царевица
  • 4 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • 2 с. л. ситно нарязан копър
  • 1 с. л. лимонов сок
  •   сол и смлян зелен пипер на вкус
  • ½ ч. ч. брашно
  • 2 с. л. неподсладен котнфлейкс
  •   олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се слагат да се сварят във вряща подсолена вода за 15-20 мин.

  2. 2.

    Междувременно се нарязват зеленчуците. Сварените картофи се изцеждат, подсушават се и се смачкват. Омесват се с рибата, кашкавала, лука, копъра и царевицата. Накрая се подправят с лимоновия сок, сол и смлян зелен пипер на вкус. Сместа се охлажда много добре.

  3. 3.

    Оформят се кюфтенца, които се овалват в смес от корнфлекс и брашно. Пържат се на средно силен огън в тиган с около 1 см загрято олио по 4-5 мин. от всяка страна, докато се зачервят.


Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари