Начало За нас Реклама Контакти

Къри с карфиол и червена леща

Снимка за Къри с карфиол и червена леща
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Това къри е ароматно и сочно ястие, чиито други предимства са лесното приготвяне и краткото време, което то отнема.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 с. л. мадраско къри
  2. 1 ч. л. млян кимион
  3. 2 с. л. олио
  4. 1 глава лук, нарязана на дребно
  5. 1 люта чушка, нарязана на ситно
  6. 3 скилидки чесън
  7. 1 ч. ч. червена леща, измита и подсушена
  8. 1 малка глава карфиол, нарязана на розички
  9. 1 бяла ряпа, нарязана на кубчета
  10. 1 морков, нарязан на кубчета
  11. 10 броя бамя, нарязана на парченца
  12. 50 мл кокосово мляко, по желание
  13. 4 с. л. сок от лайм или лимон
  14. 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  15.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Загрява се олиото и в него се разбъркват кърито и кимионът. Слагат се лукът, лютата чушка и чесънът, разбъркват се 2-3 мин. и се добавят лещата и 2 ч. ч. гореща вода.

  2. 2.

    След 10 мин. към врящата леща се прибавят карфиолът, ряпата, морковът и бамята. След като поврат 10 мин., се налива кокосовото мляко.

  3. 3.

    Ястието се подправя с лимоновия сок, магданоза, сол и черен пипер.


Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари