Къри с карфиол и червена леща
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Това къри е ароматно и сочно ястие, чиито други предимства са лесното приготвяне и краткото време, което то отнема.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 с. л. мадраско къри
- 1 ч. л. млян кимион
- 2 с. л. олио
- 1 глава лук, нарязана на дребно
- 1 люта чушка, нарязана на ситно
- 3 скилидки чесън
- 1 ч. ч. червена леща, измита и подсушена
- 1 малка глава карфиол, нарязана на розички
- 1 бяла ряпа, нарязана на кубчета
- 1 морков, нарязан на кубчета
- 10 броя бамя, нарязана на парченца
- 50 мл кокосово мляко, по желание
- 4 с. л. сок от лайм или лимон
- 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Загрява се олиото и в него се разбъркват кърито и кимионът. Слагат се лукът, лютата чушка и чесънът, разбъркват се 2-3 мин. и се добавят лещата и 2 ч. ч. гореща вода.
- 2.
След 10 мин. към врящата леща се прибавят карфиолът, ряпата, морковът и бамята. След като поврат 10 мин., се налива кокосовото мляко.
- 3.
Ястието се подправя с лимоновия сок, магданоза, сол и черен пипер.
Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари