Начало За нас Реклама Контакти

Къри моркови с лукчета

Снимка за Къри моркови с лукчета
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ароматно азиатско ястие, напълно подходящо за българския вкус. Може да се приготви с все по-популярните напоследък мариновани лукчета или с арпаджик.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. фъстъчено или царевично олио
  • 1 ч. ч. обелени малки лукчета
  • 500 г моркови, нарязани на кръгчета
  • ½ люта чушка, почистена от семките и нарязана на тънки кръгчета
  • 1 ч. л. смлян кимион
  • 1 ч. л. смлян кориандър
  • ½ ч. л. смлени семена от копър
  • ½ ч. л. кайенски пипер
  • ½ ч. л. куркума
  • 150 мл кокосово мляко
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрятото олио се сипват лукчетата и се пържат 2-3 мин., докато поомекнат. Добавят се чушката, кимионът, кориандърът, копърът, кайенският пипер и куркумата. Всичко се разбърква.

  2. 2.

    Слагат се морковите, пържат се 3-4 мин. и се налива кокосовото мляко, след което се посолява на вкус. Кърито се оставя да къкри покрито 10-20 мин., докато омекнат морковите.

Вариации:
Към това къри можете да добавите различни зеленчуци или пилешко месо.

Подходящи типове вина
Окт. 2007
Още подобни рецепти
Коментари