Начало За нас Реклама Контакти

Кускус със зеленчуци

Снимка за Кускус със зеленчуци
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Благодатните за бързата кухня свойства на кускуса го правят често използван продукт в тези рецепти. И тъй като вкусът му е доста неутрален, той се съчетава чудесно с най-разнообразни продукти, в случая с много зеленчуци и пресни подправки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 ч. ч. арабски кускус
  • 3 ч. ч. зеленчуков бульон или вода
  • 3 с. л. зехтин
  • 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
  • 200 г гъби, нарязани на четвъртинки
  • 1 с. л. босилек, нарязан на ситно
  • 1 с. л. мащерка, нарязана на ситно
  • 2 домата, обелени и нарязани на кубчета
  • 1 червена чушка, нарязана на кубчета
  •   сол и пипер на вкус
  • за заливката:
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 люта чушка, нарязана на ситно без семките

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кускусът се залива с врящия бульон или вода, захлупва се с капак и се оставя за 10 мин.

  2. 2.

    Всички съставки за заливката се пасират заедно.

  3. 3.

    През това време се сгорещява зехтинът и се запържва лукът. Добавят се гъбите и се разбъркват, докато им се изпари водата. Слагат се чушката и доматите.

  4. 4.

    Кускусът се разбърква със зеленчуците и подправките. Посолява се на вкус и се поднася със заливката.


Подходящи типове вина
Септ. 2009
Още подобни рецепти
Коментари