Круши в джинджифилов сироп
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 твърди зрели круши
- 2 с. л. масло
- ½ ч. ч. вода
- 3 с. л. захар
- 2 с. л. мед
- 1 с. л. джинджифил, ситно нарязан
- 1 пръчка канела
- 60 мл вермут или бяло вино
- 2 с. л. коняк
- бишкоти за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Водата се слага да заври със захарта, меда, джинджифила, канелата и виното. Оставя се да изври наполовина.
- 2.
Крушите се обелват, срязват се на половини и семките се отстраняват. Маслото се стопява в тиган и в него се слагат крушите. Обръщат се от всички страни.
- 3.
Сиропът се налива при крушите. Добавя се конякът. Оставя се да ври на умерен огън за 10 мин. Плодовете се обръщат от всички страни. Оставят се да изстинат в сиропа. Сервират се с бишкоти.
Подходящи типове вина
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари