Крокети от тиквички и риба
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Хрупкавите отвън и нежните отвътре крокети съчетават два забележителни вкуса – морския на рибата и свежия растителен на тиквичките.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г филе от хек или треска
- 200 г тиквички, настъргани на едро ренде
- 1 яйце
- 3 с. л. копър, ситно нарязан
- 3 стръка пресен лук, ситно нарязани
- 1 с. л. брашно с набухватели
- 2 с. л. галета
- 2 с. л. зехтин
- чили сос за сервиране
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквичките се разбъркват със солта и пипера и се оставят да постоят 5 мин. Изстискват се добре.
- 2.
Рибата се нарязва на кубчета и се разбърква с тиквичките, яйцето, копъра, лука и брашното и галетата.
- 3.
С лъжица се оформят крокети, подреждат се върху хартия за печене, поръсват се със зехтин и се запичат в загрята на 200˚ С фурна за 10 - 15 мин. или докато се зачервят добре. Поднасят се с чили сос.
Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари