Начало За нас Реклама Контакти

Крем супа от печени чушки

Снимка за Крем супа от печени чушки
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Сладкият аромат на печените чушки в тази фина крем супа удивително и съблазнително се съчетава с анасоновите нотки на естрагона и свежестта на останалите зелени подправки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 с. л. зехтин
  2. 1 глава лук, ситно нарязана
  3. 2 скилидки чесън, пресовани
  4. 500 г картофи, нарязани на кубчета
  5. 300 г печени чушки
  6. 4 домата, обелени и нарязани на кубчета
  7. 1 с. л. естрагон, кориандър, босилек или магданоз, ситно нарязани
  8. за печените крутони:
  9. 3 филии хляб, нарязани на кубчета
  10. 3 с. л. зехтин
  11. 1 скилидка чесън, нарязана
  12. 2 с. л. магданоз
  13.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се слагат лукът и чесънът и се оставят на умерен огън за 3-4 мин., докато леко се карамелизират. Добавят се картофите и се разбъркват. Налива се 1 л вряща вода и се оставя да поври 10 мин.

  2. 2.

    Добавят се чушките и доматите. Оставят се да поврат още 10 - 15 мин. Посолява се на вкус и се слага естрагонът.

  3. 3.

    Супата се пасира.

  4. 4.

    За крутоните зехтинът се пасира с магданоза и чесъна. Кубчетата хляб се поръсват със сместа, слагат се в тавичка и се запичат 10 мин. във фурна, загрята на 190˚ С, докато леко се зачервят.

  5. 5.

    Супата се гарнира с крутоните и може да се поднесе със заквасена сметана.


Подходящи типове вина
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари