Крем-супа от млечна царевица
Непозната за българската територия изява на млечната царевица, крем-супата успешно използва свойствата на златистите зърна. Скорбялата в тях придава приятна плътност и нежна текстура на това ястие, а рецептата му само печели от умелото комбиниране на подправките и млечните продукти.
СъставНеобходими продукти за 4
- 4 ч. ч. зърна от млечна царевица
- 3 ч. ч пилешки бульон
- 1 с. л. масло
- 1 ч. л. къри
- 1 ч. л. кимион на зърна
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 4 с. л. пресен лук, нарязан на ситно
- 2 с. л. пресен кориандър или магданоз, нарязани
- 200 г сурова наденица или чорисо, по желание
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Царевицата се залива с пилешкия бульон и се вари на тих огън 20 мин. Разбива се с пасатор и се прецежда, като се претрива през по-едро сито.
- 2.
В загрятото масло се слагат кърито и кимионът, разбъркват се и се добавя прецедената царевица. Налива се млякото, подправя се със сол и пипер на вкус и се сервира с пресен лук, кориандър и изпържената наденица или чорисо.