Крем супа от картофи, печен чесън, спанак и сирене
Понякога една топла супа е в състояние да замени целия обяд в летните дни. Опитайте с тази рецепта, от която лесно може да усетите ароматите на огън, море и зелено.
СъставНеобходими продукти за 4
- 800 г картофи, нарязани на кубчета
- 1 глава чесън
- 1 с. л. зехтин
- 2 стръка мащерка или чубрица
- 300 г спанак, нарязан
- 100 г топено сирене
- 1 с. л. пресен джоджен, нарязан
- 100 г пушена риба
- 2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Коренчето на чесъна се подрязва, поставя се върху фолио, залива се със зехтина, слага се стръкче мащерка, завива се и се слага да се изпече за 20 мин. във фурна, загрята до 200° С. Вътрешността му се изстисква.
- 2.
Картофите се заливат с 1,5 л вода, добавя се другото стръкче мащерка, посоляват се и се слагат да се сварят за 20 мин.
- 3.
Мащерката се отстранява, добавят се спанакът, джодженът, сиренето и печеният чесън. Всичко се оставя да поври на тих огън още 3-4 мин. и се пасира.
- 4.
Супата се поднася, поръсена с пресния лук и парченца пушена риба.