Начало За нас Реклама Контакти

Крем с горски плодове

Снимка за Крем с горски плодове
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Плодовете и сметаната образуват безупречно кулинарно съчетание, затова този лек и ефектен крем със сигурност ще ви донесе няколко удивително приятни минути с чудесния си вкус.

СъставНеобходими продукти за 5 порции

  • 800 мл течна сметана
  • 200 г бял шоколад
  • 4 с. л. кристална захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 2 ч. л. желатин
  • 200 г горски плодове - ягоди, малини, къпини, боровинки, касис и др.
  • за украса:
  • 100 г пресни плодове
  •  мента
  •  бял шоколад

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Желатинът се разбърква с 3 с.л. студена вода и се оставя да набъбне. Разбърква се 1-2 мин. на водна баня, докато се разтвори.

  2. 2.

    Течната сметана се слага да се загрее заедно със захарта и семенцата на ванилията, при непрекъснато разбъркване. Щом заври, огънят се намалява и се оставя да къкри 3-4 мин. Прибавя се начупеният шоколад и се разбърква, докато се разтопи. Отстранява се от огъня, слага се желатинът и се разбърква добре.

  3. 3.

    Сместа се разделя на две. Едната се оставя бяла, а към другата се прибавят плодовете. Разбива се енергично, докато се оцвети в розово.

  4. 4.

    Кремът се налива в стъклени чаши, като се започне с плодовия слой. Слага се да се втвърди в хладилника. Отгоре се слага ваниловият слой и отново се охлажда.

  5. 5.

    Готовият крем се гарнира с пресни плодове, листа мента и настърган бял шоколад.


Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари