Начало За нас Реклама Контакти

Кошница с плодове

Снимка за Кошница с плодове
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

В разгара на лятото по сергиите на пазарите има неимоверно разнообразие от плодове. Вземете най-голямата си кошница и се впуснете без колебание сред целия този разкош! След като разтоварите съдържанието у дома, се отдайте на вълшебството, наречено сладкарство! Дори да няма определен повод за торта, тя винаги ще бъде посрещната добре от семейството и приятелите ви. Ако пък се налага да й боднете свещички, ще видите, че рожденичката или рожденикът няма да имат търпение да ги духнат, само и само да стигнат по-бързо до същността на нещата.

СъставНеобходими продукти за 16 порции

  • за блатовете:
  • яйца
  • 420 г / 2½ ч. ч. пудра захар
  • 250 г / 1⅔ ч. ч. брашно
  • за крема:
  • 200 г крем сирене
  • ½ ч. ч. пудра захар
  • 200 г заквасена сметана
  • 200 мл течна сметана
  • яйца
  • 4 с. л. захар на кристали
  • 1 ч. л. есенция ванилия или портокал
  • 400 г малини, череши, вишни, ягоди, боровинки, касис, ананас или други плодове
  • 2 с. л. нарязани плодове от сладко от смокини, по желание
  • 50 мл плодов ликьор, коняк или ром
  • за украса:
  • 400 г смесени цели плодове
  • 4 с. л. конфитюр от горски плодове
  • 200 мл течна подсладена сметана
  • 1 к. л. ванилова есенция, по жерание
  • 1 опаковка бисквити "пурички"
  •  листа от мента или маточина

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата за блата се разбиват с пудрата захар на гъст крем. Прибавя се пресятото брашно и тестото се разделя в три форми за торта, застлани с хартия за печене. Пекат се на 180°С, докато се зачервят и клечка, забодена в центъра му, излезе суха. Блатовете се изваждат от формите и се охлаждат.

  2. 2.

    Яйцата за крема се разбъркват със захарта и се слагат да се сгъстят на водна баня при непрекъснато разбъркване. Внимава се да не се пресекат. Ароматизират се с ванилията и се оставят да изстинат. Крем сиренето, захарта, течната и подсладената сметана се разбиват на гъст крем. Към него се прибавя изстиналият яйчен крем.

  3. 3.

    В две трети от крема се слагат почистените от костилките и дръжките плодове и плодовете от сладко.

  4. 4.

    Блатовете се напръскват с ликьора. Между тях се маже кремът с плодовете. С останалия крем тортата се намазва отгоре и отстрани.

  5. 5.

    Сметаната за украса се разбива на сняг и се ароматизира с есенцията. Пуричките се подреждат отстрани на тортата на разстояние 2 см една от друга. Между тях се шприцова сметаната така, че да прилича на плетена кошница.

  6. 6.

    Отгоре тортата се украсява с плодовете и листенца мента.


Галерия
Юли 2007
Още подобни рецепти
Коментари