Начало За нас Реклама Контакти

Киш с домати и камамбер

Снимка за Киш с домати и камамбер
50
Време за приготвяне: 50 минути + 30 минути в хладилник
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Заради контраста между хрупкавата кора и сочния пълнеж кишовете са много чувствена храна. Разбира се, добре подбраните съставки също са в основата на блажените преживявания с тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 8 парчета

  1. за тестото:
  2. 125 г студено масло
  3. 1½ ч. ч. брашно
  4. 2 с. л. царевичен грис
  5. ½ ч. л. сол
  6. 1-2 с. л. ледена вода
  7. за пълнежа:
  8. 100 г настърган чедар
  9. 100 г камамбер, нарязан на тънки резени
  10. 2 домата, нарязани на тънки резени
  11. 3 с. л. готово песто
  12. 1 скилидка чесън, пресована
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се стрива на трохи с брашното, солта и гриса. Добавя се водата и бързо се замесва тесто, което се оформя на топка. Увива се във фолио и се оставя в хладилника за 30 мин. Разточва се на пласт от 5 мм и се разстила по стените на тавичка. Набожда се с вилица и се запича 10 мин. във фурна, загрята на 200˚ С.

  2. 2.

    Пестото се разбърква с чесъна. Сместа се разпределя на дъното на охладената основа за киша. Отгоре се подреждат резените камамбер и домати и се поръсва с чедара. Запича се 20 - 30 мин, докато се зачерви сиренето. Кишът се сервира топъл, нарязан на парчета.


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари