Киш с домати и камамбер
Заради контраста между хрупкавата кора и сочния пълнеж кишовете са много чувствена храна. Разбира се, добре подбраните съставки също са в основата на блажените преживявания с тази рецепта.
СъставНеобходими продукти за 8 парчета
- за тестото:
- 125 г студено масло
- 1½ ч. ч. брашно
- 2 с. л. царевичен грис
- ½ ч. л. сол
- 1-2 с. л. ледена вода
- за пълнежа:
- 100 г настърган чедар
- 100 г камамбер, нарязан на тънки резени
- 2 домата, нарязани на тънки резени
- 3 с. л. готово песто
-
1 скилидка чесън, пресована
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се стрива на трохи с брашното, солта и гриса. Добавя се водата и бързо се замесва тесто, което се оформя на топка. Увива се във фолио и се оставя в хладилника за 30 мин. Разточва се на пласт от 5 мм и се разстила по стените на тавичка. Набожда се с вилица и се запича 10 мин. във фурна, загрята на 200˚ С.
- 2.
Пестото се разбърква с чесъна. Сместа се разпределя на дъното на охладената основа за киша. Отгоре се подреждат резените камамбер и домати и се поръсва с чедара. Запича се 20 - 30 мин, докато се зачерви сиренето. Кишът се сервира топъл, нарязан на парчета.