Начало За нас Реклама Контакти

Кисело зеле с праз, маслини и орехи

Снимка за Кисело зеле с праз, маслини и орехи
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ако леко ви е поомръзнало кисело зеле, поръсено с червен пипер, сега е подходящият момент да спретнете тази икономична, постна и много вкусна рецепта. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 стръка праз, нарязани на кръгчета
  • 1 с. л. натрошена червена сушена чушка
  • ½ ч. ч. орехови ядки, натрошени
  • ½ ч. ч. нарязани черни несолени маслини без костилки
  • 600 г кисело зеле, тънко нарязано
  •  черен пипер и зехтин на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    В загрят зехтин или олио се слагат празът и натрошената чушка. Разбъркват се 3-4 мин., докато празът леко се зачерви, и се слагат ореховите ядки и маслините. Отново се разбъркват 3-4 мин. и се добавя зелето.

  • 2.

    Налива се 1 ч. ч. вода или горещ бульон и ястието се оставя да поври без капак на умерен огън, докато течността почти се изпари. Подправя се с черен пипер на вкус.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари