Кисело зеле с праз, маслини и орехи
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Ако леко ви е поомръзнало кисело зеле, поръсено с червен пипер, сега е подходящият момент да спретнете тази икономична, постна и много вкусна рецепта.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 стръка праз, нарязани на кръгчета
- 1 с. л. натрошена червена сушена чушка
- ½ ч. ч. орехови ядки, натрошени
- ½ ч. ч. нарязани черни несолени маслини без костилки
- 600 г кисело зеле, тънко нарязано
- черен пипер и зехтин на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загрят зехтин или олио се слагат празът и натрошената чушка. Разбъркват се 3-4 мин., докато празът леко се зачерви, и се слагат ореховите ядки и маслините. Отново се разбъркват 3-4 мин. и се добавя зелето.
- 2.
Налива се 1 ч. ч. вода или горещ бульон и ястието се оставя да поври без капак на умерен огън, докато течността почти се изпари. Подправя се с черен пипер на вкус.
Подходящи типове вина
Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари