Хрупкаво свинско със сладко-кисел сос
Предлагаме ви една изключително лесна за приготвяне рецепта, от която без съмнение ще останете доволни. Свинското месо е обвито в топяща се в устата панировка, а вкусът му се допълва с лек доматен сос.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г свинско филе, нарязано на тънки ивици
- 1/2 ч.ч. брашно с набухватели
- 100 мл газирана вода
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- олио за дълбоко пържене
- за соса:
- 1 с.л. олио
- 2 с.л. доматено пюре
- 150 мл вода
- 2 с.л. винен оцет
- 2 ч.л. соев сос
- 2-3 с.л. кафява захар
- сол на вкус
- кориандър или магданоз за поръсване
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се разбърква с газираната вода, сол и пипер на вкус. Месото се слага в получената смес и се обърква в нея.
- 2.
В дълбок съд се наливат 2 см олио, загряват се и месото се слага да се пържи на малки порции по 3-4 мин., докато се зачерви. Изпърженото месо се слага да се отцеди върху кухненска хартия.
- 3.
Сосът се приготвя, като олиото се загрява, прибавя се доматеното пюре, разбърква се 1 мин. и се сипват оцетът, соевият сос, водата и захарта. След като поври около 1 мин., се сваля от котлона.
- 4.
Преди сервиране месото се слага в соса и се поръсва с кориандъра.