Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкаво свинско с моркови, гъби и праз

Снимка за Хрупкаво свинско с моркови, гъби и праз
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Предлагаме ви великолепен завършек на работната седмица, издържан в духа на азиатската кулинария. Дискретният чар на джинджифила хармонично допълва палитрата от зеленчуци, които подчертават вкуса на хрупкавото свинско.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г свинско контрафиле
  • 6 с. л. царевично брашно
  • 100 мл олио за пържене
  • 200 г гъби, нарязани на четвъртини
  • 200 г моркови, нарязани на кръгчета
  • 4 скилидки чесън, нарязани на филийки
  • 1 с. л. джинджифил, нарязан на ситно
  • 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  • 8 с.л. MAGGI® Унисос
  • 1-2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на много тънки ивици и се разбърква с царевичното брашно.

  2. 2.

    В уок се загряват добре около 3 см олио. Месото се слага на части, като се разбърква непрекъснато, докато почервенее добре. Изважда се и се оставя да се отцеди.

  3. 3.

    В 2 с. л. от останалата мазнина се слагат гъбите, морковите, празът, чесънът и джинджифилът. След 1 мин. се сипват MAGGI® Унисос и сокът от лимоните.

  4. 4.

    След още 2 мин. се добавя месото, разбърква се и се сервира веднага.

Вариации: Заменете морковите с броколи.

Галерия
Ян. 2008
Още подобни рецепти
Коментари