Хрупкаво свинско с моркови, гъби и праз
Предлагаме ви великолепен завършек на работната седмица, издържан в духа на азиатската кулинария. Дискретният чар на джинджифила хармонично допълва палитрата от зеленчуци, които подчертават вкуса на хрупкавото свинско.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г свинско контрафиле
- 6 с. л. царевично брашно
- 100 мл олио за пържене
- 200 г гъби, нарязани на четвъртини
- 200 г моркови, нарязани на кръгчета
- 4 скилидки чесън, нарязани на филийки
- 1 с. л. джинджифил, нарязан на ситно
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 8 с.л. MAGGI® Унисос
- 1-2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на много тънки ивици и се разбърква с царевичното брашно.
- 2.
В уок се загряват добре около 3 см олио. Месото се слага на части, като се разбърква непрекъснато, докато почервенее добре. Изважда се и се оставя да се отцеди.
- 3.
В 2 с. л. от останалата мазнина се слагат гъбите, морковите, празът, чесънът и джинджифилът. След 1 мин. се сипват MAGGI® Унисос и сокът от лимоните.
- 4.
След още 2 мин. се добавя месото, разбърква се и се сервира веднага.
Вариации: Заменете морковите с броколи.