Хрупкаво пиле
Едва ли пилешкото месо някога ще излезе от мода в кулинарните среди и затова колекцията от рецепти с негово участие непрестанно се обогатява. Към нея прибавяме това апетитно хрупкаво пиле с подправки и плънка от крем-сирене.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки филета
- 1 с. л. лимонов сок
- ½ ч. ч. крем-сирене или извара
- 1 малка скилидка чесън, смачката
- 2 с. л. нарязан пресен магданоз
- 1 ч. л. настъргана лимонова кора
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
- ¼ ч. л. смляно индийско орехче
- 2 с. л. брашно
- щипка лют червен пипер
- сол на вкус
- пипер на вкус
- ½ ч. ч. галета
- 2 белтъка, разбити на сняг
- за гарниране:
- 1 пакет MAGGI® Картофено пюре с мляко
- 2 с. л. натрошено синьо сирене или бяло
- 2 с. л. нарязан на ситно копър или магданоз
Начин на приготвяне
- 1.
Фурната се загрява до 200˚С. Пилето се слага между два листа фолио и се начуква леко. Поръсва се с лимоновия сок и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки.
- 2.
Крем-сиренето се смесва с чесъна, 1 супена лъжица магданоз, лимоновата кора и индийското орехче. От сместа се правят рулца, дълги около 5 см.
- 3.
Всяка порция от сместа се слага в центъра на начуканото месо. След това краищата на пилешките гърди се подвиват, за да покрият сместа изцяло. Така направените пилешките гърди се закрепват с дървени клечици, за да запазят формата си. Смесват се брашното, солта и червеният пипер, след което в тази смес се овалват пилешките гърди.
- 4.
Галетата се смесва с останалия магданоз. Пилешките гърди се потапят в белтъците, след това се овалват в галетата и магданоза, пак се потапят в белъците и галетата.
- 5.
Пилешките гърди се слагат върху хартия за печене. Пекат се в загрятата фурна за 25 мин. или, докато се зачервят. MAGGI® Картофено пюре с мляко се приготвя според указанията на опаковката. Към готовото пюре се добавят сиренето и копърът.