Хрупкави рулца с пушена сьомга
Всички превъплъщения на сьомгата са гарантирано вкусни, но с тази автентична шведска рецепта ще постигнете резултат, който надминава очакванията ви. Рибата се допълва от яйца, копър и магданоз, а сосът със сметана и горчица прибавя финалния щрих, който оформя изкусителния букет от вкусове.
СъставНеобходими продукти за 24 броя
- 200 г пушена сьомга
- 3 фини кори за баница
- 3 сварени яйца, нарязани на ситно
- 2 с. л. магданоз, нарязан
- 2 с. л. копър, нарязан на ситно
- 1 с. л. червен лук, ситно нарязан
- 1 с. л. едрозърнеста горчица
- 1 ч. л. мед
- 1 с. л. зехтин
- 1 с. л. лимонов сок
- черен пипер на вкус
- за соса:
- 3 с. л. майонеза
- 3 с. л. заквасена сметана
- 1 ч. л. горчица
- 1 с. л. копър, нарязан на ситно
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В купа се смесват нарязаните сьомга, яйца, магданоз, копър, лук и се подправят с пипер.
- 2.
Всеки лист се намазва леко със зехтин и върху него се разпределя част от рибената смес. Навиват се на стегнати рула и се нарязват на 8 парчета. Пекат се във фурна, загрята до 200°С, докато се зачервят.
- 3.
Сервират се със сос от майонезата, разбъркана със сметаната, горчицата и подправките.