Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави рулца с пушена сьомга

Снимка за Хрупкави рулца с пушена сьомга
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Всички превъплъщения на сьомгата са гарантирано вкусни, но с тази автентична шведска рецепта ще постигнете резултат, който надминава очакванията ви. Рибата се допълва от яйца, копър и магданоз, а сосът със сметана и горчица прибавя финалния щрих, който оформя изкусителния букет от вкусове.

СъставНеобходими продукти за 24 броя

  • 200 г пушена сьомга
  • фини кори за баница
  • сварени яйца, нарязани на ситно
  • 2 с. л. магданоз, нарязан
  • 2 с. л. копър, нарязан на ситно
  • 1 с. л. червен лук, ситно нарязан
  • 1 с. л. едрозърнеста горчица
  • 1 ч. л. мед
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 с. л. лимонов сок
  •  черен пипер на вкус
  • за соса:
  • 3 с. л. майонеза
  • 3 с. л. заквасена сметана
  • 1 ч. л. горчица
  • 1 с. л. копър, нарязан на ситно
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  •  лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В купа се смесват нарязаните сьомга, яйца, магданоз, копър, лук и се подправят с пипер.

  2. 2.

    Всеки лист се намазва леко със зехтин и върху него се разпределя част от рибената смес. Навиват се на стегнати рула и се нарязват на 8 парчета. Пекат се във фурна, загрята до 200°С, докато се зачервят.

  3. 3.

    Сервират се със сос от майонезата, разбъркана със сметаната, горчицата и подправките.

Февр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари