Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави пролетни рулца

Снимка за Хрупкави пролетни рулца
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пролетните рулца наред с оризовите спагети, патицата по пекински и пърженият ориз са сред най-известните кулинарни достижения на Китай. Приятното съчетание на вкусове, както и контрастът между хрпкавата кора и мекия пълнеж, са достатъчно доказателство за това твърдение.

СъставНеобходими продукти за 5 порции

  • 2 с. л. слънчогледово олио
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 1 глава лук, накълцан
  • 200 г пресни скариди, обелени и срязани напречно на две
  • 1 ч. л. сусамово олио
  • 200 г мляно свинско месо
  • 20 г соев сос
  • 100 г соеви кълнове
  • няколко стръка див лук, фино нарязани
  • 10 оризови кори, предварително накиснати във вода

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрят заедно с половината слънчогледово олио тиган се запържва чесънът, докато си пусне аромата, а после и лукът, докато стане прозрачен. Слагат се скаридите, сотират се на силен огън до бледорозово и се изваждат.

  2. 2.

    В същия тиган се налива сусамовото олио. Слага се мляното свинско месо и се запържва до готовност, като се разбърква.

  3. 3.

    Добавят се соевият сос и кълновете и се разбърква 1-2 мин., за да се смесят вкусовете. Слагат се скаридите и дивият лук. Разбърква се добре до получаване на равномерна смес и се отстранява се от огъня.

  4. 4.

    Оризовите кори се слагат върху влажна дъска за рязане, подсушават се с кухненска хартия и се загъват по две заедно с малко от плънка.

  5. 5.

    Рулцата се оставят 10-20 мин. върху поднос, без да се допират взаимно, за да се изсушат оризовите кори.

  6. 6.

    В тиган се загрява останалото олио и рулцата се изпържват от двете страни до златисто, като се изчаква 1 мин. до слагането на всяко следващо. Изваждат се в гевгир, за да се отцеди излишната мазнина и се сервират веднага със сливов сос.


Подходящи типове вина
Ноем. 2009
Още подобни рецепти
Коментари