Хрупкави пилешки пръстчета
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г пилешко филе
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
- 2 яйца
- ½ ч.ч. брашно
- 1 ч. ч. трохи от пълнозърнест хляб
- 1 с. л. сусам
- 1 щипка чили на прах
- ½ ч. л. смлян черен пипер
- 1 ч.ч. олио за пържене
- за соса:
- 4 с. л. MAGGI® Унисос
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 2 капки сусамово олио
- 1 с. л. оризов оцет
- 1 ч. л. кафява захар
- ½ люта червена чушка, нарязана на ситно
Начин на приготвяне
- 1.
Пилешкото филе се нарязва на ивици. Обърква се с MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки.
- 2.
Всяко парче месо се овалва в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в трохите със сусама, чилито и пипера. Слагат се в хладилника да се стегнат за 30-40 мин. Пържат се в силно сгорещено олио, докато добре се зачервят.
- 3.
Продуктите за соса се смесват и се слагат да се загреят, докато се разтопи захарта. Пилешките пръстчета се сервират със соса и свежа салата.
Галерия
Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари