Хрупкави пилешки банички
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 5 кори за баница
- 300 г пилешко филе
- 2 с. л. сушени горски гъби
- 100 г пресни печурки, нарязани на ивици
- 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
- 2 с. л. нарязан пресен лук
- 2 с. л. замразен зелен грах
- 1 с. л. соев сос
- 1 ч. л. оризов оцет
- 1 ч. л. натурално нишесте
- 2 с. л. олио
- 1 яйце
- олио за пържене
- за соса:
- 100 мл соев сос
- 1 с. л. оризов оцет
- 2 с. л.бяло вино
- 1 ч. л. мед
- 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
- 1 малка скилидка чесън, ситно нарязана
- 1 с. л. пресен лук, ситно нарязан
Начин на приготвяне
- 1.
Сушените гъби се заливат с 1 ч. ч. вряща вода и се оставят за 20 мин. Прецеждат се и се нарязват на ситно. Месото се нарязва на фини лентички.
- 2.
В сгорещеното олио се слага месото и се разбърква, добавят се пресните и сушените гъби, джинджифилът, лукът и грахът. Разбъркват се 2-3 мин. Заливат се със соевия сос, оцета и разтвореното в 1 с. л. студена вода нишесте. Всичко се разбърква.
- 3.
Корите за баница се нарязват на квадрати със страна 12 см и се намазват с разбитото яйце. Плънката се слага в центъра, краищата се сгъват на пакетче като сармички. Отгоре също се намазват с яйце. Оставят се леко да засъхнат.
- 4.
Пържат се до златисто в сгорещеното олио на маслена баня.
- 5.
За соса всички продукти се смесват и се разбъркват, докато се разтопи медът. Пакетчетата се поднасят със соса.