Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкава риба

Снимка за Хрупкава риба
30
Време за приготвяне: 30 минути + 1 час за втасване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пържената риба е популярна кулинарна тема из целия свят. Нашата апетитна вариация е обвита от хрущяща тестена коричка, която запазва сочността на ароматните филета от бяла риба. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 100 г брашно
  2. 7 г суха мая
  3. 50 мл прясно мляко
  4. 800 г филе от треска или друга риба
  5.  олио за пържене на маслена баня
  6.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се пресява и се смесва с 1 щипка захар, ⅓ ч. л. сол, добавят се хладкото мляко и 150 мл хладка вода. С дървена лъжица се обърква рядко тесто. Оставя се покрито да втаса на топло за 60 мин.

  2. 2.

    В дълбок съд или фритюрник се загрява поне 5 см олио на 180 - 185° С. При тази температура кубче хляб покафенява за 10 сек.

  3. 3.

    Рибните филета се подсушават добре, поръсват се със сол и пипер, овалват се в брашно и във втасалото тесто, отцеждат се и се пускат в сгорещеното олио. Пържат се около 5 мин., докато станат златисти на цвят и с хрупкава коричка.

  4. 4.

    Отцеждат се върху решетка и се поднасят горещи с резен лимон и пържени картофи.


Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари