Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкав карфиол с праз

Снимка за Хрупкав карфиол с праз
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Невероятно лесно за приготвяне и богато на вкусове и аромати ястие, което е напълно подходящо за постните дни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 глава карфиол, нарязана на розички
  • 4 стръка праз, нарязани на кръгчета
  • 4 с. л. зехтин
  • 1 с. л. пълнозърнеста горчица
  • 1 с. л. натрошена сушена чушка
  • 3 с. л. брашно
  • 400 мл горещ зеленчуков бульон
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 1 ч. ч. трохи от хляб
  • 1 ч. л. риган
  • 50 г мариновани сушени домати, нарязани на ситно, по желание
  • 1 с. л. сусам
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Карфиолът се подварява за 8 мин. в подсолена вода, докато леко омекне.

  2. 2.

    Празът се запържва леко в зехтина, прибавят се натрошената червена чушка, горчицата, лимоновият сок и брашното. Налива се по малко зеленчуковият бульон и се разбърква непрекъснато. Прибавя се карфиолът.

  3. 3.

    Сместа се разпределя в 4 топлоустойчиви купички.

  4. 4.

    Смесват се добре сусаменото семе, хлебните трохи, сушените домати, риганът и малко олио от сушените домати или зехтин. Трохите се поръсват върху праза и карфиола и се запичат за 10 мин. на 200°С, докато порозовеят.


Подходящи типове вина
Ноем. 2007
Още подобни рецепти
Коментари