Хорта салата
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Навсякъде по бреговете на Егейско море в сезона от април до към средата на юни расте трева, подобна на глухарчето, която гърците наричат хорта. Тя е свежа, с приятно нагарчащ вкус и с много високо съдържание на желязо и витамин С.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг хорта или пресен бейби спанак
- сока на 1 лимон
- 100 мл зехтин
-
сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Хортата се почиства и измива внимателно, после се бланшира за 1 мин. във вряща подсолена вода.
- 2.
Отцежда се и се подправя с лимоновия сок, зехтина и сол на вкус.
Подходящи типове вина
Юни 2013
Още подобни рецепти
Коментари