Начало За нас Реклама Контакти

Хавайски пържени пилешки хапки "Мочико"

Снимка за Хавайски пържени пилешки хапки
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тези великолепно мариновани сочни и крехки пилешки хапки са подходящи за всеки сезон, но ви препоръчваме да им се насладите още сега. Приготвят се бързо и лесно и вървят с охладено бяло вино.

СъставНеобходими продукти за 16-20 броя

  • 1 кг пилешко филе, нарязано на хапки
  • 5 с. л. светъл соев сос
  • 4 с. л. кафява захар
  • ½ ч. л. сол
  • 1 ч. л. лук на прах
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 2 яйца
  • 4 с. л. брашно от лепкав ориз (мочико)
  • 4 с. л. нишесте
  •   олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Разбиват се яйцата, прибавят се соевият сос, захарта, солта, лукът, чесънът, брашното и нишестето. В получената смес се слагат подсушените пилешки хапки и се оставят да се мариноват за една нощ в хладилника.

  2. 2.

    Пържат се до златисто на маслена баня и се поднасят с кайсиево или манго чатни.

Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари