Хапки с пастет от сьомга
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Елегантните хапки с фин пастет от сьомга са изключително лесни за приготвяне и въпреки това много вкусни особено в компанията на чаша вино.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 20 малки филии пълнозърнест хляб
- 4 листа зелена салата
- ½ краставица
- 200 г крем сирене
- 100 г заквасена сметана
- 100 г пушена сьомга
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 ч. л. настъргана кора от лимон
- 1 с. л. ситно нарязан копър
- сол и черен пипер на вкус
- 4 резена лимон
- зърна розов пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Филийките хляб се изрязват с формички за сладки. Върху всяка се слага по парче зелена салата.
- 2.
Сьомгата се нарязва на ситно и се пасира със заквасената сметана и крем сиренето. Подправя се на вкус със сол, пипер, лимонова кора и лимонов сок.
- 3.
Пастетът се шприцова върху листата зелена салата и се гарнира с резенчета краставица, копър, лимон и зърна розов пипер.
Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари