Начало За нас Реклама Контакти

Кестени с брюкселско зеле

Снимка за Кестени с брюкселско зеле
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ето още една рецепта от кестеновата вълна. Този път тя е лишена от месо и е изцяло според канона на източноправославните пости, въпреки че разчита на някои все още леко необичайни за кулинарните ни традиции продукти като соевите кълнове.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 400 г сварени и обелени кестени
  • 600 г брюкселско зеле или броколи
  • 200 г соеви кълнове
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 стрък праз, нарязан на тънки лентички
  • 1 червена люта чушка, нарязана на фини кръгчета
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 2 с. л. соев сос
  • 1 скилидка чесън, ситно накълцана
  • 2-3 капки сусамово олио, по желание
  • 1 с. л. оризов или ябълков оцет
  • 1 ч. л. мед

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всяка малка зелчица се цепва на кръст откъм кочана и се слага във вряща подсолена вода за 4-5 мин. Изваждат се и се пускат в ледена вода.

  2. 2.

    В загретия зехтин се слага празът, разбърква се 2-3 мин. и се добавя лютата чушка. Слагат се кестените и брюкселското зеле. Всичко се разбърква на силен огън 3-4 мин. Добавят се кълновете.

  3. 3.

    Смесват се лимоновият сок, соевият сос, чесънът, сусамовото олио, оризовият оцет и медът. Заливат се зеленчуците и се разбъркват.

Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари