Кашък салата
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Това е една от най-популярните летни салати в Турция и на места дори я сервират като разядка от заведението. Най-лесно се яде с лъжица. Рецептата е приготвена в софийския ресторант Т & М.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 домата
- 4 зелени чушки
- 1 голяма глава червен лук
- 2 краставици
- 1 връзка магданоз
- 2 шепи счукани орехи
- сол на вкус
- зехтин
- лимонов сок
- сок от нар
- 1 голяма шепа листенца джоджен
Начин на приготвяне
- 1.
Всички продукти се накълцват максимално ситно, най-добре със сатър. Овкусява се със сол и зехтин.
- 2.
Разпределя се в отделни чинии със сок от нар отстрани.
- 3.
Непосредствено преди поднасяне се поръсва с лимонов сок, счукани орехови ядки и листенца джоджен.
Подходящи типове вина
Септ. 2014
Още подобни рецепти
Коментари