Начало За нас Реклама Контакти

Кашък салата

Снимка за Кашък салата
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Това е една от най-популярните летни салати в Турция и на места дори я сервират като разядка от заведението. Най-лесно се яде с лъжица. Рецептата е приготвена в софийския ресторант Т & М.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 домата
  • 4 зелени чушки
  • 1 голяма глава червен лук
  • 2 краставици
  • 1 връзка магданоз
  • 2 шепи счукани орехи
  •  сол на вкус
  •  зехтин
  •  лимонов сок
  •  сок от нар
  • 1 голяма шепа листенца джоджен 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Всички продукти се накълцват максимално ситно, най-добре със сатър. Овкусява се със сол и зехтин.

  • 2.

    Разпределя се в отделни чинии със сок от нар отстрани.

  • 3.

    Непосредствено преди поднасяне се поръсва с лимонов сок, счукани орехови ядки и листенца джоджен.  

Подходящи типове вина
Септ. 2014
Още подобни рецепти
Коментари