Начало За нас Реклама Контакти

Картофено руло

Снимка за Картофено руло
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ако изобщо сте свикнали, то ще да е да изкормите няколко картофа и да ги напълните с неща, нарязани на ситно. Ние обаче ви предлагаме да навиете картофите на руло, като плънката пак си остава наситнена.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг картофи
  • 2 сурови яйца
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 сварени яйца
  • 50 г меко масло
  • 100 г настърган кашкавал
  • 100 г сирене тип "Дунавия", нарязано на малки кубчета
  • 1 щипка розмарин
  • 1 с. л. нарязани листа босилек
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус
  • 2 сварени моркова
  • 2-3 кисели краставички
  • 4-6 големи правоъгълни парчета бекон

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се обелват и се сваряват. Оставят се да изстинат и се настъргват на ренде. Объркват се със суровите яйца, нарязания лук, маслото, кашкавала, розмарина, босилека, солта и пипера.

  2. 2.

    Морковите и краставиците се нарязват на дълги ленти. Сварените яйца се нарязват на половинки.

  3. 3.

    Правоъгълно парче найлон се намокря с вода и върху него се подреждат лентите бекон. Върху бекона се слага картофеното тесто на пласт 1 см. Върху картофите се разпределят лентичките моркови, краставици, сиренето и яйцата. С помощта на найлона се завива руло. Намазва се с мазнина и се слага да се пече на 180°С за около 40 мин., или докато се зачерви добре.


Подходящи типове вина
Окт. 2007
Още подобни рецепти
Коментари