Картофено руло
Ако изобщо сте свикнали, то ще да е да изкормите няколко картофа и да ги напълните с неща, нарязани на ситно. Ние обаче ви предлагаме да навиете картофите на руло, като плънката пак си остава наситнена.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг картофи
- 2 сурови яйца
- 2 стръка пресен лук
- 2 сварени яйца
- 50 г меко масло
- 100 г настърган кашкавал
- 100 г сирене тип "Дунавия", нарязано на малки кубчета
- 1 щипка розмарин
- 1 с. л. нарязани листа босилек
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 сварени моркова
- 2-3 кисели краставички
- 4-6 големи правоъгълни парчета бекон
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се обелват и се сваряват. Оставят се да изстинат и се настъргват на ренде. Объркват се със суровите яйца, нарязания лук, маслото, кашкавала, розмарина, босилека, солта и пипера.
- 2.
Морковите и краставиците се нарязват на дълги ленти. Сварените яйца се нарязват на половинки.
- 3.
Правоъгълно парче найлон се намокря с вода и върху него се подреждат лентите бекон. Върху бекона се слага картофеното тесто на пласт 1 см. Върху картофите се разпределят лентичките моркови, краставици, сиренето и яйцата. С помощта на найлона се завива руло. Намазва се с мазнина и се слага да се пече на 180°С за около 40 мин., или докато се зачерви добре.