Начало За нас Реклама Контакти

Карфиолена супа

Снимка за Карфиолена супа
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сега е сезонът на цветното зеле. От и с карфиол можем да сготвим какво ли не. Едно от най-често срещаните приложения на този зарзават е под формата на супа. Насладете се на тази много популярна скандинавска супа.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 1 средна глава карфиол, нарязана на цветчета
  • 2 кубчета MAGGI® Костиля бульон
  • 50 мл бяло вино
  • 1 глава лук, нарязан на полумесеци
  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. брашно
  • 2 с. л. нарязани листа от целина
  • 2 ч. ч. горещо прясно мляко
  •   черен пипер на вкус
  •   индийско орехче на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Слагат се да заврат 2 ч.ч. вода с виното. Прибавят се карфиолът и лукът и се натрошават кубчетата MAGGI Костиля бульон.

  2. 2.

    След около 12 мин. карфиолът се сваля от огъня и се пасира.

  3. 3.

    Маслото се разтопява и в него се запържва за минута брашното. Налива се горещото мляко и се разбърква, докато сместа стане хомогенна.

  4. 4.

    Смесват се карфиолената и млечната смес, разбъркват се с нарязаната целина, черен пипер и индийско орехче на вкус.


Галерия
Ноем. 2007
Още подобни рецепти
Коментари