Карфиолена супа
Сега е сезонът на цветното зеле. От и с карфиол можем да сготвим какво ли не. Едно от най-често срещаните приложения на този зарзават е под формата на супа. Насладете се на тази много популярна скандинавска супа.
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 1 средна глава карфиол, нарязана на цветчета
- 2 кубчета MAGGI® Костиля бульон
- 50 мл бяло вино
- 1 глава лук, нарязан на полумесеци
- 2 с. л. масло
- 2 с. л. брашно
- 2 с. л. нарязани листа от целина
- 2 ч. ч. горещо прясно мляко
- черен пипер на вкус
- индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Слагат се да заврат 2 ч.ч. вода с виното. Прибавят се карфиолът и лукът и се натрошават кубчетата MAGGI Костиля бульон.
- 2.
След около 12 мин. карфиолът се сваля от огъня и се пасира.
- 3.
Маслото се разтопява и в него се запържва за минута брашното. Налива се горещото мляко и се разбърква, докато сместа стане хомогенна.
- 4.
Смесват се карфиолената и млечната смес, разбъркват се с нарязаната целина, черен пипер и индийско орехче на вкус.