Начало За нас Реклама Контакти

Kalakukko Финландски хляб, пълнен с риба

Снимка за Kalakukko Финландски хляб, пълнен с риба
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Защо днес не направите лек кулинарен експеримент с риба? Нашето предложение е тази рецепта от интересната скандинавска кухня. Доверете ни се.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 3 ч. ч. брашно
  • 100 г  масло
  • 200 мл ледена вода
  • 1 ч. л. сол
  • за плънката:
  • 500 г рибно филе
  • 150 г бекон, нарязан на ситно
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 1 с. л. олио
  • 2 с. л. сметана
  • 2 твърдо сварени яйца
  •   сол и черен пипер на вкус
  • за намазване:
  • 1 яйце
  • 2 с.л. масло

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното, солта и маслото се стриват на трохи. Прибавя се водата. Оформя се тесто, което се слага за 30 мин. в хладилника.

  2. 2.

    Рибата се нарязва на много ситно или се смила. Лукът се запържва в олиото, заедно с бекона. Прибавя се рибата. След 2-3 мин. се отстранява от огъня и се разбъркват лучената смес, сметаната и нарязаните яйца. Всичко се подправя със сол и черен пипер.

  3. 3.

    Тестото се разделя на две части, които се разточват на листи с дебелина 5 мм. Плънката се слага върху едната половина и се захлупва с другата. Краищата се прищипват.

  4. 4.

    Хлябът се намазва с яйцето и се слага да се пече в намазана тавичка с масло около 50 мин. на 180° С. Когато е готов, се намазва с маслото и се завива с кърпа. Сервира се топъл.


Подходящи типове вина
Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари