Кайсиев сладкиш с овесени ядки
Никога не е излишно да обогатите колекцията си от рецепти за плодови десерти с още една. Предлагаме ви сладкиш, който се приготвя бързо и лесно, а основните му съставки – кайсии, млечен шоколад и овесени ядки, са гаранция за сполучлив резултат.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 250 г краве масло
- 2 ч. ч. светлокафява захар
- 2 яйца
- 1 ч. л. есенция ванилия
- 200 г брашно
- ½ ч. л. сол
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 3 ч. ч. фини овесени ядки
- ½ ч. ч. орехи, нарязани на ситно
- 300 г кайсии, нарязани на малки кубчета
- 100 г млечен шоколад, нарязан на малки парченца
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се разтопява заедно със захарта. Добавят се яйцата и ванилията.
- 2.
Смесват се брашното, овесените ядки, солта, содата и орехите.
- 3.
Разбъркват се заедно маслената и брашнената маса. Добавят се кайсиите и шоколадът.
- 4.
Сместа се изсипва в добре намаслена правоъгълна тавичка с размери 32 на 22 см и се пече в загрята на 190°С фурна за 20-25 мин., като не бива да се препича. Когато изстине, се нарязва на квадрати. Може да се украси с разтопен шоколад или затоплен кайсиев мармалад.