Начало За нас Реклама Контакти

Италианска наденица

Снимка за Италианска наденица
90
Време за приготвяне: 90 мин. + 36 ч. престой
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Резенето е типичен аромат за италианските salsicce, които освен пикантни, могат да бъдат приготвени и без люти подправки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1,5 кг шарено свинско месо от бута от
  • 2 едри скилидки чесън, ситно нарязани
  • 2½ с. л. червен пипер
  • 1½ ч. л. запечени семена от резене или копър, счукани
  • 1 с. л. сол
  • 1 с. л. прясно едро смлян черен пипер
  • 1 ч. л. кайенски или лют червен пипер
  • 2 с. л. ситно нарязан магданоз
  • 50 мл качествено червено вино
  • 2 м свински черва

Начин на приготвяне

  • 1.

    Месото се нарязва на парченца от 1,5 см. Обърква се с чесъна, пиперите, резенето, солта, пипера, кайенския пипер, магданоза и виното. Сместа се оставя да отлежи в хладилник 24 часа.

  • 2.

    Смила се на средно едра решетка или се донакълцва с нож.

  • 3.

    В червата се пълнят наденички с дължина 10 см и краищата им се връзват с бял памучен конец.


Галерия
Подходящи типове вина
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари