Италианска наденица
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1,5 кг шарено свинско месо от бута от
- 2 едри скилидки чесън, ситно нарязани
- 2½ с. л. червен пипер
- 1½ ч. л. запечени семена от резене или копър, счукани
- 1 с. л. сол
- 1 с. л. прясно едро смлян черен пипер
- 1 ч. л. кайенски или лют червен пипер
- 2 с. л. ситно нарязан магданоз
- 50 мл качествено червено вино
- 2 м свински черва
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на парченца от 1,5 см. Обърква се с чесъна, пиперите, резенето, солта, пипера, кайенския пипер, магданоза и виното. Сместа се оставя да отлежи в хладилник 24 часа.
- 2.
Смила се на средно едра решетка или се донакълцва с нож.
- 3.
В червата се пълнят наденички с дължина 10 см и краищата им се връзват с бял памучен конец.
Галерия
Подходящи типове вина
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари