Начало За нас Реклама Контакти

Индонезийска пилешка супа

Снимка за Индонезийска пилешка супа
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Известна и като сото аям, тази супа е един от символите на многоликата индонезийска кухня и има няколко задължителни съставки - варени яйца, нудъли и, разбира се, пилешко.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 глава лук, ситно нарязана
  2. 4 скилидки чесън
  3. 1-2 малки люти чушки
  4. 1 с. л. настърган джинджифил
  5. 2 с. л. ситно нарязана лимонена трева
  6. 2 пилешки бутчета
  7. 2 твърдо сварени яйца
  8. 200 г бобено или оризово фиде
  9. 1 ч. ч. соеви кълнове
  10. 2 стръка зелен лук, ситно нарязан
  11. 2 пилешки бутчета
  12. 1,5 л вода
  13.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът, чесънът, чушките, джинджифилът и лимонената трева се счукват с малко сол в хаванче или се смилат в чопър.

  2. 2.

    Бутчетата се слагат в тенджера, заливат се с водата, слага се ароматната смес, посолява се на вкус и се вари 30 мин., или докато месото омекне. Изважда се и се нарязва на ивички.

  3. 3.

    Бобеното фиде се залива с вряща вода и се оставя да постои 3 мин., прецежда се.

  4. 4.

    Кълновете се слагат в гевгир и се заливат с вряща вода. Отцеждат се.

  5. 5.

    В купички се слагат няколко парченца от месото, резен сварено яйце, и по лъжица от кълновете и лука. Сервира се с люта паста самбал оелек, по желание.
     


Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари