Индонезийска пилешка супа
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 4 скилидки чесън
- 1-2 малки люти чушки
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 2 с. л. ситно нарязана лимонена трева
- 2 пилешки бутчета
- 2 твърдо сварени яйца
- 200 г бобено или оризово фиде
- 1 ч. ч. соеви кълнове
- 2 стръка зелен лук, ситно нарязан
- 2 пилешки бутчета
- 1,5 л вода
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът, чесънът, чушките, джинджифилът и лимонената трева се счукват с малко сол в хаванче или се смилат в чопър.
- 2.
Бутчетата се слагат в тенджера, заливат се с водата, слага се ароматната смес, посолява се на вкус и се вари 30 мин., или докато месото омекне. Изважда се и се нарязва на ивички.
- 3.
Бобеното фиде се залива с вряща вода и се оставя да постои 3 мин., прецежда се.
- 4.
Кълновете се слагат в гевгир и се заливат с вряща вода. Отцеждат се.
- 5.
В купички се слагат няколко парченца от месото, резен сварено яйце, и по лъжица от кълновете и лука. Сервира се с люта паста самбал оелек, по желание.
Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари