Имаме поща, или изненада в плик
Това атрактивно предложение бе представено на страниците на "Меню" от редовната читателка на списанието Петя Шмарова. Тя го е заимствала от легендарния английски шеф-готвач Джейми Оливър, но е включила и авторски елементи. Гарантираме ви, че няма да се разочаровате, ако го изпробвате.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г пилешки гърди без кожа
- 5-6 по-тънки стръка праз лук или бейби праз
- 1 консерва бял боб Cannellini
- 140 мл течна сметана "Президент"
- малка чаша бяло вино Castillo Viejo или друго по-сладко
- сол на вкус
- ченрен пипер на вкус
- мащерка на вкус
- кориандър на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът се изчиства и се ползва само по-крехката част преди перата. Бланшира се в подсолена вода за около 5-10 мин., за да поомекне.
- 2.
Месото се измива, подсушава и нарязва на ивички, посолява се и се прибавят подправките.
- 3.
Част от консервирания боб се намачква на пюре и към него се прибавят течната сметана, месото, виното и останалият боб. Празът се изцежда и се разрязва по дължина на парчетата, след което се прибавя към останалите продукти.
- 4.
От алуминиевото фолио се приготва стабилен плик, в който се изсипва сместа.
- 5.
Пече се в предварително загрята фурна на 200°С за около 40 мин.
- 6.
Сервира се топло, с бяло вино и подходяща за сезона салата.