Начало За нас Реклама Контакти

Гъши дроб със зелена смокиня и марсала

Снимка за Гъши дроб със зелена смокиня и марсала
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Гъшият дроб е деликатес, но през годината има достатъчно много празнични случаи, в които той може да блести с невероятния си вкус. И, както казва Ники Боруков, шеф-готвач на пловдивския ресторант Сол и пипер, чиято рецепта ви представяме, „това е предястие е едно добро начало на вечерта“.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г гъши дроб
  2. 8 зелени смокини от сладко
  3. 50 мл марсала
  4.  сол
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Гъшият дроб се нарязва на тънки резени и се запича в предварително добре загрят тиган и леко се посолява.

  2. 2.

    В друг малък тиган се слагат заедно смокините и марсалата и се оставят на слаб огън, докато марсалата поизври и се получи средно гъст сироп.

  3. 3.

    Предястието се аранжира по избор.
     

Качествен сух ризлинг, например от Рейн - с хрупкавата си свежест и строг минерален характер това вино се противопоставя успешно на кремообразния и маслен гъши дроб. Съчетанието с марсалата от рецептата също е много добро.

Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари