Гъби на тиган в индийски стил
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Гъбите са традиционен продукт в Южна Индия и местните подправки им пасват напълно.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 глава червен лук, едро нарязана
- 3 скилидки чесън, нарязани
- 1 с. л. джинждифил, ситно нарязан
- 1 зелена люта чушка, нарязана
- 3 с. л. зехтин
- ½ ч. л. кимион на зърна
- ½ ч. л. смлян кимион
- ½ ч. л. смлян кориандър
- 2 домата, обелени и нарязани на кубчета
- 400 г печурки
- 2 с. л. ситно нарязан кориандър или магданоз
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Смилат се заедно лукът, чесънът, джинджифилът и лютата чушка.
- 2.
Зехтинът се загрява и в него се слагат семената от кимион за няколко секунди, докато станат ароматни. Сипва се лучената смес и се разбърква на умерен огън 3-4 мин., докато водата се изпари.
- 3.
Добавят се доматите и всичко се бърка, докато сосът се сгъсти. Слагат се смлените кимион и кориандър.
- 4.
Добавят се гъбите, посоляват се и се разбъркват 4-5 мин., докато сместа започне да ги покрива.
- 5.
Разбъркват се с пресния кориандър и се сервират с пресен хляб.
Подходящи типове вина
Окт. 2014
Още подобни рецепти
Коментари