Гурме рулца от патладжан с филе „Елена”
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Енергийност 212 ккал
Белтъчини 34,5 г
Въглехидрати 0,5 г
Мазнини 8,0 г
СъставНеобходими продукти за 2
- 100 г филе "Елена" на ТАНДЕМ
- 2 малки патладжана
- 250 г крем сирене
- 1 скилидка чесън
- ½ връзка копър
- 50 г орехи
- олио за пържене
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Патладжаните се нарязват по дължина на филийки с дебелина 5 мм, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок за 20 минути.
- 2.
Изплакват се със студена вода, подсушават се и се изпържват до златисто в загрятото олио. Изваждат се върху домакинска хартия или салфетка, за да се попие мазнината.
- 3.
Сиренето се размесва с чесъна, копъра и орехите – всичко нарязано на дребно.
- 4.
Върху всяка патладжанена филийка се маже пласт от сиренето с подправките, слагат се 1-2 тънко нарязани парчета филе "Елена" и се навива на рулце.
- 5.
Готовите рулца се поднасят с препечен хляб и домати.
Повече здравословни и вкусни рецепти с месни продукти можете да откриете на сайта ТАНДЕМ
Ноем. 2009
Още подобни рецепти
Коментари