Глазирани пилешки крилца
Някои вериги за бързо хранене, специализирани в предлагането на пилешки продукти, имат в асортимента си по една-две рецепти за пилешки крилца. Но както всеки уважаващ себе си чревоугодник ще потвърди, няма нищо по-вкусно от домашно приготвените "купешки" специалитети. Така че защо да не направите нашите крилца ваши и не ги поднесете при следващия удобен случай? Конкуренцията ще бъде съкрушена и ще отбележи значителен спад в оборота, защото всички ще искат да похапват при вас.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 1 кг пилешки крилца
- ⅓ ч. ч. кетчуп
- ⅓ ч. ч. мармалад от кайсии
- 1 с. л. оцет
- 1 с. л. соев сос
- 1 с. л. доматено пюре
- 1 с. л. зехтин
- 1 пресована скилидка чесън
Начин на приготвяне
- 1.
Крилцата се измиват и се подсушават.
- 2.
В тиган се смесват кетчупът, мармаладът, оцетът, соевият сос, доматеното пюре, чесънът и зехтинът. Загряват се леко, докато сместа стане хомогенна. След като изстине, глазурата се изсипва върху крилцата. Покриват се и се оставят да се мариноват поне 2 часа в хладилника.
- 3.
Фурната се загрява на 180° С. Маринованите крилца се отцеждат и се слагат в тавичка върху хартия за печене. Пекат се 45 мин., като веднъж се обръщат и се мажат с останалата глазура.