Фритата с пушено пиле
Винаги е добре да разполагаш с рецепти на ястия, които се приготвят бързо и лесно, но са ефектни и вкусни. За да обогатим колекцията ви в този жанр, ви предлагаме апетитно съчетание от пилешко месо, яйца и сирене, обогатено с аромат на свежи подправки.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г месо от пушено пиле
- 8 яйца
- 5 с. л. настърган пармезан
- 1 топка моцарела или 100 г кашкавал, нарязани на кубчета
- 2 с. л. мащерка, нарязана на ситно
- 2 с. л. нарязан пресен магданоз
- 1 стрък пресен босилек
- 1 домат, нарязан на кръгчета
- 1 зелена чушка, нарязана на кръгчета
- 2 с. л. зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на ситно. Яйцата се разбиват и се смесват с месото, моцарелата, 4 с. л. от пармезана, мащерката и босилека.
- 2.
Зехтинът се сгорещява в тиган и в него се сипва сместа. Оставя се за 10 мин. на умерен огън, докато почти се втвърди. От време на време се повдига нагоре, за да слезе течната част от яйцата на дъното.
- 3.
Отгоре се покрива с кръгчета домати и чушка и се поръсва с още малко пармезан. Фурната се загрява силно, скарата се премества на най-високото ниво и тиганът се поставя, за да се запече фритатата най-отгоре. Дръжката на тигана остава да стърчи навън.
- 4.
Сервира се нарязана на порции с прясна салата.