Филе от хек на тиган с картофи и грах
Никога не е излишно да обогатите репертоара си от рибни ястия с бърза и лесна рецепта. Възползвайте се от идеята за хек, поръсен с два вида пипер и поднесен с приятна гарнитура от картофи с грах и масло.
СъставНеобходими продукти за 4
- 4 филета от хек или бяла риба х 200 г
- 1 ч.л. бял пипер
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. настъргана лимонова кора
- 500 г картофи
- 1 ч.ч. замразен зелен грах
- 100 г краве масло
- 2 с.л. лимонов сок
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се да се сварят в подсолена вода за 15-20 мин. В края на варенето се добавя грахът. След 2-3 мин. зеленчуците се прецеждат и още горещи се намачкват с вилица с половината от маслото. Подправят се със сол и лимонов сок на вкус.
- 2.
Рибата се поръсва с белия и червения пипер и лимоновата кора. Слага се в останалото сгорещено масло да се изпържи от двете страни до розово. Посолява се на вкус и се поднася с мачканите зеленчуци.