Есенен рататуй
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
В тази сезонна версия на известното провансалско ястие тиквичките са заменени от доста по-едрата си оранжева роднина, което леко премества вкусовия профил на рататуя към сладката гама, а ароматът се уплътнява със землисти тонове.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 с. л. зехтин extra virigin
- 1 ч. ч. червен лук, нарязан на полумесеци
- ½ ч. ч. селъри или целина, нарязани на ситно
- 2 ч. ч. нарязана на кубчета тиква или сладки картофи
- 1 патладжан, нарязан на малки кубчета
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 червена чушка, нарязана на кубчета
- 2 домата, обелени и нарязани на кубчета
- 2 с. л. листа от босилек
- 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 1 ч. л. мащерка
-
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загретия зехтин се слагат лукът и целината. Разбъркват се 3-4 мин. на умерен огън, докато омекнат.
- 2.
Слагат се тиквата, патладжанът и чесънът. Разбъркват се 8-9 мин. и се добавят чушката и доматите.
- 3.
Разбъркват се 3-4 мин. и се слагат подправките. Тиквата не бива да се разварява.
Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари