Начало За нас Реклама Контакти

Доматена крем супа с фъстъци и овесени крекери

Снимка за Доматена крем супа с фъстъци и овесени крекери
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Фъстъците и доматите рядко се явяват заедно на трапезата, но тази супа е истинско откровение за вкуса и то не само заради изкушаващите хрупкави бисквити със сусам.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за супата:
  2. 1 глава лук, ситно нарязана
  3. 3 скилидки чесън, ситно нарязани
  4. 1 с. л. настърган джинджифил
  5. 1 малка люта зелена чушка, ситно нарязана
  6. 2 с. л. зехтин
  7. 600 г пресни домати, обелени и нарязани на кубчета
  8. 1 с. л. доматено пюре
  9. 500 мл зеленчуков бульон
  10. 100 г запечени белени фъстъци или 2 с. л. фъстъчено масло
  11. за крекерите:
  12. 2 ч. ч. фини овесени ядки
  13. 2 с. л. сусам
  14. 1 ч. л. морска сол
  15. ½ ч. л. сода бикарбонат
  16. 50 мл зехтин
  17. 100 мл гореща вода
  18. 3-4 листа розмарин, ситно нарязани
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се счуква в хаванче или се смила заедно с чесъна, джинджифила и чушката.

  2. 2.

    Сместа се разбърква в загретия зехтин, докато стане ароматна. Добавят се доматите и доматеното пюре, разбъркват се. Наливат се 500 мл вряща вода и се прибавя бульонът. Супата се оставя да поври 10 - 15 мин., докато се сгъсти.

  3. 3.

    Фъстъците се счукват в хаванче или се смилат. Добавят се към супата и се разбъркват 2-3 мин. Супата може да се пасира или по желание да се остави с по-груба структура.

  4. 4.

    За крекерите овесените ядки и сусамът се слагат в кухненския робот, за да станат още по-фини, и се смесват със солта и содата. Сипват се зехтинът и водата и се оформя топка. Разточва се върху лист хартия за печене на пласт с дебелина 2-3 мм. Нарязва се на бисквити, които се изпичат в загрята фурна на 180˚ С за около 20 мин. Сервират се със супата.
     


Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари