Диетична салата с риба тон
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
За порция - 480 калории, 48 г протеини, 18 г въглехидрати, 28 г мазнини, 50 мг холестерол, 6 г фибри
СъставНеобходими продукти за 1 порция
- 1 консерва риба тон в собствен сос
- 50 г / ⅓ ч. ч. нарязана краставица
- 50 г / ⅓ ч. ч. нарязан домат
- 50 г / ⅓ ч. ч. нарязано и обелено авокадо (по желание)
- 50 г / ⅓ ч. ч. нарязани репички
- ½ бр. / 1 ч. ч. нарязана маруля
- за соса:
- 4 с. л. зехтин Extra Virgin
- 2 с. л. лимонов сок
- 2 скилидки чесън
- ½ ч. л. черен пипен
Начин на приготвяне
- 1.
Подреждат се на пластове всички зеленчуци в чиния за сервиране.
- 2.
Сосът се приготвя, като в шейкър или в буркан с винтова капачка се размесват добре зехтинът, лимоновият сок, пресованият чесън и пиперът.
- 3.
Салатата се подправя със соса.
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари